Sprookjes 10+

De meisjes

Sprookjes voor 10+

Annet Schaap heeft al heel wat lezers op haar naam staan. Haar boek Lampje is een regelrechte bestseller. Nu is haar boek De Meisjes verschenen met sprookjes gebaseerd op de gebroeders Grimm en Perrault. Schaap kan niet alleen schrijven, ze kan ook goed tekenen. Alle zwart-wit illustraties in het boek heeft ze zelf gemaakt. Net zoals ook Tonke Dragt en Thé Tjong-King dat doen.

Hoofdrol voor meisjes

Niks geen smachten naar de prins op het paard. Nils geen lang en gelukkig. Op die manier spot de schrijfster met het genre ‘Er was eens… en ze leefden nog lang en gelukkig’. Dus in die zin is het sprookje meer naar de realiteit getrokken. bovendien weet ze een eigentijdse twist te geven in de verhalen door actualiteiten eraan te verbinden, zoals bijvoorbeeld de prestatiemaatschappij, vragen op het gebied van veiligheid en genderstereotypen. Fijne vertelstijl, makkelijk te lezen, ook voor wie de leeftijd van het sprookjesboek misschien is ontgroeid.

Aan de slag: verwerkingsopdracht en achtergronden bij het boekgenre Sprookjes. In plaats van de aangegeven boeken in de opdracht, kan ook worden gewerkt met de sprookjes uit het boek De Meisjes.